Начало За нас Реклама Контакти

Свински пържоли със салвия

Снимка за Свински пържоли със салвия
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Салвията все още е сред по-непопулярните у нас подправки, но постепенно печели все повече почитатели. В случая тя обогатява с аромата си апетитно свинско с гарнитура от лук, царевички, гъби и сушени домати.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. нарязана прясна салвия или 1 ч.л. изсушена
  • 800 г свинско контрафиле
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 2 глави червен лук, нарязан на кръгчета
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. захар
  • 300 г гъби, нарязани на четвъртини
  • 4 консервирани бейби царевички
     или 4 с.л. консервирани зърна царевица
  • 2 сушени домата, нарязани на ситно,
     или натрошена сушена червена чушка
  • 1 с. л. нарязан пресен магданоз
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се нарязва на 4 парчета с еднаква дебелина. Смесват се брашното, салвията, сол и черен пипер на вкус. Всяка пържола се поръсва от двете страни със сместа. Фурната се загрява до 200° С.

  2. 2.

    Слагат се да се загреят маслото и зехтинът. Пържолите се изпържват по 3-4 мин. от всяка страна и се слагат в тавичка за печене. Слагат се във фурната за около 5-6 мин. или според желаната степен на изпичане.

  3. 3.

    През това време в мазнината от пърженето се слагат лукът, захарта и лимоновият сок на умерен огън. След 5 мин. се добавят гъбите. Разбъркват се 3-4 мин. и се слагат царевичките и сушените домати. Всичко се подправя със сол и черен пипер и магданоз.

  4. 4.

    Пържолите се сервират с гарнитурата.


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари